"Miluj svého bližního jako sám sebe" neznamená nechat se diskriminovat menšinou.

1. 8. 2015 13:56
Rubrika: Nezařazené

http://www.novinky.cz/domaci/376418-utoku-na-imigranty-v-cesku-pribyva.html

Zajímavý článek, kde se všechny problémy svalují na většinovou "rasistickou" společnost. Bohužel však za tento problém nemůžeme MY, jak se všude v médiích dočítáme. Za tuto situaci má zodpovědnost naše vláda, vrcholní představitelé a EU. Ptáte se proč? Místo toho aby chránili nás, většinu, tak z peněz většiny živí menšinu, která si jen stěžuje, že má málo. Jako příklad lze uvést rozdíly mezi Vietnamskou a Romskou menšinou, oboje z menšin mezi ostatními rozeznáme, ale proč se Vietnamci dokázali začlenit a neslyšíme je pořád si stěžovat na diskriminaci? Vadí vám copak menšina, která se snaží chovat jako my tady všichni? (Ano i z romské menšiny jsou jedinci, kteří se dokáží zařadit) Teď do naší země přichází další menšina, která se chce zvětšovat, a naši představitelé chtějí, abychom opustili naše tradice a přizpůsobili se této menšině (někde například chtějí zakázat Vánoční stromeček na náměstí, aby tuhle menšinu nepobuřoval). A pak se divíte lidem, že mají strach, vždyť i naši představitelé jsou proti nám! Určitě budete říkat, ať jdou tedy volit, vždyť to je prostředek v demokratickém světě, jak něco změnit. A já říkám: „Vy si fakt myslíte, že jsme v demokratickém světě? Ne, dle mého názoru žijeme jen v iluzi demokracie“

Vždyť uprchlík, který opravdu prchá před chudobou a válkou bude rád za cokoliv, co jím kterýkoliv stát nabídne, ale zatím jen čteme, jak si stěžují na jídlo, chtějí do Anglie a teď si ještě zdemolují ubytovnu, na které je Česká republika nechala ZDARMA žít. Já osobně bych byl rád, kdyby se přijímali uprchlíci, kteří jsou v ohrožení života a jsou chudí. Ale takový člověk se sem jen tak nedostane, prostě na to nebude mít. Ale ti co bychom přijali, by se museli přizpůsobit naši kultuře! Svou kulturu nechat tam odkud uprchli a vynaložit své úsilí, aby se co nejrychleji začlenili a mohli nám (společnosti) vrátit to že jsme jim pomohli se dostat z jejich válkou sužované země.

Bible nám říká: „Miluj svého bližního jako sám sebe“, ale myslím, že nám neříká, že tohle co se děje je správné. 

(Lidí kteří jsou chudí jako ti které máme příjímat je na světě asi 5,7miliardy)

Zobrazeno 596×

Komentáře

xmarek

Za vsechno muzou ti druzi. Stat, vlada, parlament, senat atd. Jak jednoduche a proste. Takze kde je problem? Mozna v tom, ze i Kristus nehledal chyby v druhych, ale pouze sam v sobe. Na zaklade toho vznikl i Otcenas. Jakmile pochopime vyznam toho "Mit se rad", "Byti/Jsem" a odpustime si, tak pochopime, ze samotne volby a narky nic nezeni. A Buh nam dal svobodnou vuli a moznost tvoreni a nemyslim si, ze touzi po ubecenych ovcich. Ale jak se rika: "Kazdemu jeho jest". Volne prelozeno "Mate co si sami zaslouzite". Marek Xara Q.

Vojtěch Prachař

Ano, velmi zajímavý názor, bohužel mi tam nějak chybí ten pohled na realitu, kterou všichni vidí kolem. Bylo by pěkné to co tady píšete, ale pokud si myslíte že za to co se děje kolem, je to co si právě Vy zasloužíte, tak to je velmi smutné. A Kristus nehledal chyby v druhých? Možná máte pravdu, protože on ty chyby v druhých viděl a na mnoha místech v písmu se dovíme že o těch jejích chybách jim také říkal (např. farizeům, zákoníkům, nebo třeba i těm co prodávali v chrámu)

A nakonec mi prosím vysvětlete jednu věc: Jak mohl mít Kristus (Bůh) chyby? (Když mi tu tvrdíte že hledal chyby sám v sobě)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz